Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.
Een tocht door het centrum van het koloniale verleden van Indonesië, het prachtige landschap met vulkanen, sawa’s, plantages en teakbossen doorkruisen, een wandeling door één van de prachtige natuurparken, een bezoek aan één van de mooiste botanische tuinen ter wereld, een traditionele dansvoorstelling bijwonen. Java is hét culturele centrum van Indonesië met een prachtig, veelzijdig binnenland.
Wanneer wij het hebben over de Indonesische cultuur, hebben we het eigenlijk over de Javaanse cultuur. 60% van de Indonesische bevolking woont namelijk op dit eiland dat ‘slechts’ 7% van het Indonesische landoppervlak bestrijkt. De hoofdstad van het Indonesische Archipel, Jakarta, is gesitueerd in het Noord-Westen van Java op de plek waar de Portugezen als eerste Westerlingen een fort bouwden: Sunda Kelapa. Dit is nog steeds de naam van de oude haven. Nadat het fort veroverd werd door de Javanen, werd de plek ‘Jaya Karta’ gedoopt: ‘de stad van de overwinning’! Van de 16e eeuw tot na de tweede wereldoorlog was Indonesië een kolonie van Nederland. Uit de koloniale periode zijn met name in Jakarta nog veel sporen te vinden. In de architectuur zie je dit terug, bijvoorbeeld het oude stadhuis op het Taman Fatahillah plein, het nationale monument op het Merdekaplein en veel andere koloniale gebouwen in de stad.
In de omgeving van Yogyakarta ontdek je de kleurrijke mix van geloven, kunst en levenswijzen in Indonesië. Het is niet voor niets dé culturele hoofdstad van Java. De Borobudur is het grootste Boeddhistische complex ter wereld. Het bestrijkt 60.000km2 en is op en over een berg gebouwd in negen verdiepingen. Deze verdiepingen symboliseren het pad naar verlichting.
Niet ver van de Borobudur en Yogyakarta vind je de Prambanan, de grootste Hindoe tempel van Indonesië. Het complex bestaat voor een groot deel uit ruines van de 244 tempels, maar er zijn 3 tempels volledig en prachtig gerestaureerd.. De zes belangrijkste tempels staan in 2 rijen tegenover elkaar en staan symbool voor de belangrijkste Hindoe goden: Shiva, Vishnu en Brama en hun huisdieren: Nandi de stier, Garuda de adelaar en Angsa de Zwaan. In Yogyakarta is nog veel meer te bezichtigen, zoals de Taman Sari (het waterpaleis), de vogelmarkt, vele dansvoorstellingen en musea. Breng ook een bezoek aan één van de Pasars (traditionele markten) of breng een dagje door aan het Parang Tritis Beach, zo’n 30km ten zuiden van Yogyakarta. In alle grote steden in Java vind je ook veel moskeeën, de Islam is sinds de 14e eeuw een belangrijke godsdienst in Indonesië.
In het binnenland van Java is het landschap voor een groot deel gecultiveerd voor agrarische doeleinden. Vaak is het landschap prachtig met Sawa’s (rijstvelden) en plantages (thee, suikerriet, tabak en rubber). Ongerepte natuur vind je in de diverse nationale parken en rond een aantal van de vele vulkanen die Java rijk is. In Ujung Kulon nationaal park in het Westen van Java loop je misschien de Javaanse eenhoornige neushoorn tegen het lijf. In centraal Java vind je het Tengergebergte met de Bromo vulkaan, een prachtige omgeving met vele vulkanen. Dit gebied is rustgevend en indrukwekkend tegelijkertijd. Voor avontuurlijke reizigers is het mogelijk om in een krater te lopen en de Bromo vulkaan te paard te beklimmen, een fantastische ervaring. Zeker bij zonsopgang een sprookje!
De botanische tuinen in Bogor behoren tot de bekendste tuinen in de wereld en zijn zo’n 15.000 bloemen- en plantensoorten rijk! De tuinen zijn ook het thuis voor zo’n 50 soorten vogels, er wonen zelfs een paar vliegende honden!
In alle steden van Java zoals Jakarta, Surabaya, Yogyakarta en Bandung proef je het Indonesische leven op de vele Pasar’s of markten. Hier koop je de heerlijkste Indonesische lekkernijen.
Java heeft als buureilanden Sumatra en Borneo en is goed bereikbaar per vliegtuig. Jakarta heeft de grootste vlieghaven van Indonesië.
Lebaran
Plan je jouw reis door Indonesië in de periode 2-23 mei 2021, dan moet je er rekening mee houden dat dit de Lebaran periode is. De bevolking van Indonesië viert dan het einde van de Ramadan. De meeste Sumatranen en Javanen zijn vrij, en vrijwel iedereen probeert naar hun geboorteplaats terug te gaan. Dit betekent dat het onderweg heel druk kan zijn en dat veel hotels toeslagen berekenen in deze periode. Ook kan het zijn dat attracties onderweg onverwachts gesloten zijn, er minder lokale restaurants open zijn en lokale gidsen minder beschikbaar zijn.
Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.
Contact Offerteof bel ons op: 0348 - 44 19 51
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.