Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Marrakech: Wat te Doen in de meest mystieke stad van Marokko

Gepubliceerd: 02/10/2024

Marrakech, de meest bezochte stad van Marokko, is een pittoreske plek waar het verleden en heden samenkomen in een fascinerend samenspel van kleuren, geuren en geluiden. Gelegen aan de voet van het Atlasgebergte, op slechts een paar uur van de kust, is deze historische stad een smeltkroes van cultuur en traditie. De stad, bekend om zijn levendige souks, prachtige paleizen en prachtige tuinen, biedt reizigers een mix van avontuur en ontspanning. Hier ontdek je het ware hart van Marokko, een plek waar mystiek en moderniteit harmonieus samenvloeien.

  • Verken de Souks van Marrakech

Je kunt Marrakech niet bezoeken zonder door de bruisende souks te dwalen. Deze labyrintachtige markten vormen het kloppend hart van de stad. Hier vind je alles, van handgemaakte tapijten, prachtig aardewerk tot geurige kruiden en kleurrijke lampen. Laat je verleiden door de energie van de souks, waar je kunt afdingen op prachtige handgemaakte producten. Elk hoekje van de souks is een nieuwe ontdekking. Vergeet tussendoor niet te stoppen bij een cafétje voor muntthee en lokale zoetigheid.

  • Bezoek het Iconische Djemaa El Fna Plein

Het beroemde Djemaa El Fna plein komt vooral 's avonds tot leven. Slangenbezweerders, verhalenvertellers en straatverkopers creëren een unieke sfeer die je nergens anders ter wereld vindt. Proef lokale lekkernijen van de vele eetkraampjes, zoals verse tajine en verse, jus d'orange terwijl de zon ondergaat boven de stad. Pas om voor de dames die henna tatoeages aanbieden, je hebt hem voordat je er erg in hebt.

  • Koutoubia Moskee en Bahia Paleis

Een van de herkenningspunten van Marrakech is de Koutoubia Moskee, met zijn imposante minaret die uitkijkt over de stad. Hoewel niet-moslims de moskee zelf niet mogen betreden, is het zeker de moeite waard om rondom dit prachtige gebouw te wandelen. Daarnaast mag een bezoek aan het Bahia Paleis niet ontbreken, met zijn schitterende mozaïeken en rustige binnenplaatsen.

  • Wandel door de Magische Jardin Majorelle

Voor een rustig moment weg van de drukte van de stad, bezoek je de Jardin Majorelle, ooit eigendom van modeontwerper Yves Saint Laurent. Deze prachtige botanische tuin, met zijn levendige blauwe tinten en exotische planten, is een oase van rust in het hart van de stad. Een perfecte plek om even op adem te komen.

  • Drink Muntthee op een Rooftop Bar

Een van de meest typische ervaringen in Marrakech is het drinken van zoete muntthee of een glas versgeperst granaatappelsap op een rooftop bar met uitzicht over de stad. Geniet van het panoramische uitzicht terwijl je van een traditionele tajineschotel smult. Aanraders zijn Café des Épices of Nomad, beide met een prachtig uitzicht op de souks en de omliggende bergen.

  • Verblijf in een Traditionele Riad

Een verblijf in Marrakech is niet compleet zonder te overnachten in een traditionele riad. Deze charmante, historische huizen hebben vaak een binnenplaats met een fontein en bieden een rustige ontsnapping aan de hectiek van de stad. Een riad is de perfecte plek om de authentieke Marokkaanse gastvrijheid te ervaren.

  • Ontspan in een Hammam

Wil je de wellness en ontspanning ervaren op oosterse wijze? Bezoek dan aan een hammam.

Je zou een hammam kunnen omschrijven als een soort Turks badhuis. Dit badhuis heeft verschillende kamers, sommige zijn gevuld met stoom, terwijl andere kamers helemaal droog zijn. Het is de bedoeling dat je je lichaam en geest reinigt in een hammam, vaak met behulp van traditionele rituelen. Hier word je van top tot teen verwend met een diep reinigende scrub en ontspannende massages. Een paar populaire opties zijn Les Bains de Marrakech en Hammam de la Rose, waar je kunt genieten van een authentieke spa-ervaring.

  • Leuke Uitstapjes Rondom Marrakech

Marrakech is niet alleen een bestemming op zich, maar ook het perfecte startpunt voor uitstapjes in de omgeving.

  • Overnachting in een woestijnkamp in de Agafay-woestijn

Op slechts 40 minuten rijden van Marrakech ligt de ruige en adembenemende Agafay-woestijn, een schitterend alternatief voor de Sahara. Hier kun je genieten van een magische overnachting in een luxueus woestijnkamp. Deze droge, steenachtige woestijn biedt een surrealistisch landschap van glooiende heuvels en eindeloze horizon. Je arriveert in de namiddag en wordt verwelkomd met traditionele Marokkaanse muntthee.

De avond begint met een diner onder de sterrenhemel, met lokale gerechten zoals tajines, verse salades en brood, allemaal bereid op traditionele wijze. Het kamp is uitgerust met comfortabele tenten, ingericht in Berberstijl, en je kunt 's avonds bij het kampvuur ontspannen terwijl je geniet van livemuziek van lokale muzikanten. De stilte en uitgestrektheid van de woestijn maken deze ervaring bijzonder sereen. De volgende ochtend kun je vroeg opstaan voor een prachtige zonsopgang en een ontspannen ontbijt in de open lucht, voordat je weer terugkeert naar Marrakech.

Glamping in de Agafay woestijn

  • Luchtballonvaart over de woestijn bij zonsopgang met Berber-ontbijt

Een luchtballonvaart over de woestijn is een van de meest onvergetelijke ervaringen die je in Marrakech kunt hebben. Vroeg in de ochtend, nog voordat de zon opkomt, word je opgehaald en naar de opstijglocatie gebracht, net buiten de stad. Terwijl de luchtballon wordt voorbereid, kun je genieten van de eerste lichtstralen die de woestijn langzaam doen oplichten.

Wanneer de ballon opstijgt, ervaar je het ongelooflijke gevoel van zweven boven het indrukwekkende landschap van de Agafay-woestijn, met in de verte de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte. De zon komt op boven de horizon en kleurt de woestijn in gouden tinten, een adembenemend schouwspel. Na de vlucht land je in een nabijgelegen Berberdorp, waar je wordt verwelkomd voor een traditioneel Berberontbijt, met verse broodjes, olijven, honing, thee en andere lokale lekkernijen. Dit is de perfecte manier om de ochtend door te brengen, met een ongeëvenaard uitzicht en een unieke culturele ervaring.

Ballonvaart Marrakech

  • Tocht naar Aït Ben Haddou: UNESCO-werelderfgoed met gids

Een dagtocht naar Aït Ben Haddou, gelegen op ongeveer 3 uur rijden van Marrakech, is als een reis terug in de tijd. Dit historische, met modderstenen versterkte dorp ligt aan de rand van de Hoge Atlas en is beroemd vanwege zijn prachtige kasbahs en oude wooncomplexen, die volledig zijn gemaakt van klei en stro.

Aït Ben Haddou is een UNESCO-werelderfgoed locatie en heeft gediend als decor voor vele beroemde films, zoals Gladiator en Game of Thrones. Tijdens een rondleiding door het dorp krijg je inzicht in de rijke geschiedenis en het dagelijkse leven van de Berbergemeenschappen die hier ooit woonden. Je wandelt door de smalle straatjes en klimt naar het hoogste punt van het dorp, waar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving en de vallei. Deze tocht biedt een fascinerende combinatie van cultuur, geschiedenis en adembenemende natuur.

  • Ouzoud-watervallen en Berberdorpen in het Atlasgebergte

De Ouzoud-watervallen, gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van Marrakech, behoren tot de hoogste en meest indrukwekkende watervallen van Marokko. De watervallen storten zo’n 110 meter naar beneden in een weelderige kloof omringd door groene vegetatie, en vormen een prachtig contrast met de omliggende rotsachtige landschappen.

Een bezoek aan de watervallen begint met een wandeling door de Berberdorpen van het Atlasgebergte, waar je kennis maakt met de lokale cultuur en het eenvoudige, traditionele leven in deze regio. Bij de watervallen zelf kun je genieten van de spectaculaire uitzichten en zelfs een boottochtje maken naar de voet van de watervallen. Langs de rivier de Ourika vind je verschillende cafés en restaurants die tafels en stoelen direct in het stromende water hebben staan. Het is een unieke ervaring om te genieten van traditionele Marokkaanse gerechten, zoals tajines, terwijl je voeten in het koele rivierwater rusten. Deze plek is vooral geliefd bij zowel locals als toeristen tijdens warme dagen. Deze dagtocht biedt een verfrissende ontsnapping uit de hitte van Marrakech, terwijl je de natuurlijke schoonheid van Marokko ontdekt.

  • Dagtocht naar Essaouira: De Witte Stad aan de Atlantische Oceaan

Een bezoek aan Essaouira, een charmante kuststad aan de Atlantische Oceaan, biedt een compleet andere sfeer dan Marrakech. Essaouira, ook wel bekend als "De Witte Stad", ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Marrakech en staat bekend om zijn ontspannen sfeer, prachtige stranden en rijke geschiedenis.

De stadsmuren, die dateren uit de 18e eeuw, omringen de medina, waar je door smalle straatjes vol met kunstgalerijen, ambachtswinkels en kleurrijke marktkraampjes kunt dwalen. De medina van Essaouira staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn unieke mix van Europese en Marokkaanse architectuur. Een bezoek aan de haven is een must; hier kun je de vissers zien werken en genieten van verse visgerechten direct van de grill.

Essaouira is ook een paradijs voor wind- en kitesurfers, en je kunt genieten van lange wandelingen over het uitgestrekte strand. De sfeer in Essaouira is relaxed en artistiek, en biedt een heerlijke afwisseling van het drukke Marrakech. Tijdens deze dagtocht krijg je de kans om een geheel andere kant van Marokko te ontdekken, vol met maritieme charme en culturele diversiteit.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >

Marrakech: Wat te Doen in de meest mystieke stad van Marokko

Gepubliceerd: 02/10/2024
Marrakech, de meest bezochte stad van Marokko, is een pittoreske...
Lees meer
Hong Kong

Ontdek Hongkong tijdens een Stopover

Gepubliceerd: 29/08/2024
72 uur in Hongkong De bruisende wereldstad van Azië, biedt...
Lees meer

Op zoek naar De Big Five in Afrika

Gepubliceerd: 21/08/2024
De Big Five Wil jij oog in oog staan met...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Djemaa el Fna plein in Marrakesh in Marokko
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 6
Marrakech & Essaouira Individuele rondreis
  • Ontdek de levendige koningsstad Marrakech
  • Verblijf in het schilderachtige kustplaatsje Essaouira
  • Overnacht in traditionele Riads
Tuin in Marrakesh in Marokko
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 6
Marrakech & Essaouira Deluxe Individuele rondreis
  • Ontdek de levendige koningsstad Marrakech
  • Verblijf in het schilderachtige kustplaatsje Essaouira
  • Overnacht in traditionele Riads
Chefchaouen in Marokko
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 6
Tanger & Chefchouen Individuele rondreis
  • Culinaire Ontdekkingstocht met een food tour n Tanger
  • Ontdek de fotogenieke indigoblauwe straatjes van Chefchaouen
  • Authentieke Beleving door verblijf in traditionele Marokkaanse Riads

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding