Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.
Makassar is de hoofdstad van de provincie Zuid-Sulawesi. De stad kreeg in 1971, in de tijd van president Soeharto, de naam Ujung Pandang, maar werd onder president Abdurrahman Wahid in 2000 weer Makassar. Makassar is een van de grootste steden van Indonesië. Dankzij de strategische ligging is de stad al eeuwen het kosmopolitische handelsknooppunt van Indonesië.
In en rondom Makassar valt er een hoop te doen, er zijn een aantal musea en bezienswaardigheden die een bezoekje aan de stad het zeker waard maken. Als je er op uit wilt, dan kun je voor de kust van Makassar de koraalriffen verkennen. Als je wat verder wilt reizen, kun je ten noordoosten van de stad naar het Bantimurung natuurreservaat waar een aantal mooie watervallen te zien. Als je op het juiste moment in Makassar bent, kun je een feestje of een botenrace meepikken.
In Fort Rotterdam in het westen van Makassar staan aan de zuidkant een lange reeks koloniale gebouwen. In een van deze gebouwen is het Museum La Galigo I gevestigd. Tegenwoordig worden hier een aantal prehistorische vondsten, keramiek, muziekinstrumenten, kledingstukken en schaalmodellen van traditionele huizen en boten tentoongesteld.
Op ongeveer 11 km van Makassar ligt het Balailompoa museum. Dit is een houten paleis, waar voorheen de vorsten van Gowa gezeteld waren. In het museum zijn achter glazen vitrines de koninklijke wapens en kostuums te zien. In de buitenwijken van Makassar vind je de tombe van sultan Hasanuddin. Deze was halverwege de 17e eeuw de vorst van het koninkrijk Gowa in Zuid-Sulawesi. Aan de Jalan Sulawesi staan een aantal Chinese tempels. In de koloniale tijd heette de straat dan ook de Tempelstraat. De moderne Long Kwak Gong die 6 verdiepingen telt, de Istana Naga Sakti en de Vihara Dharma Loka zijn de bekendste.
Makassar heeft een aantal grote winkelcentra, een paar goede supermarkten en verder een hoop winkeltjes waar van alles te koop is. Er zijn juweliers, boekhandels, fotografiezaken, vruchtenwinkels etc. Als je een meer lokale sfeer wilt proeven kun je een van de dagelijkse markten of pasars bezoeken. In de souvenirwinkeltjes kun je ondermeer terecht voor zilver en zijdestoffen. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat je door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald.
In Makassar zijn de visrestaurants en Chinese restaurants goed vertegenwoordigd in de stad. Het is natuurlijk ook mogelijk om van de Indonesische of westerse keuken te genieten en er zijn ook een aantal bekende fastfoodketens in de stad te vinden. De lokale specialiteit van Makassar is de coto makassar, een hele hete en sterk gekruide soep. Er zijn zowel hoog- als laaggeprijsde eetgelegenheden. Je bent sowieso goedkoper uit wanneer je eten haalt bij een warungstalletje langs de weg of bij een van de dagelijkse markten.
In Makassar zijn er een aantal mogelijkheden om door de stad te reizen.Je kunt een becak nemen diejeu echter wel moet doorbetalen als hij moet wachten. Er zijn voldoende becakrijders dus kun je net zo goed steeds opnieuw een becak regelen. Onderhandelen over de prijs is aan te raden. Er rijden ook busjes en bemo's op vaste routes in de stad rond. De routes zijn niet altijd even duidelijk, maar de busjes rijden wel in alle richtingen van de stad. Je kunt ook een taxi nemen, de meeste zijn voorzien van een meter.
Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.
Contact Offerteof bel ons op: 0348 - 44 19 51
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.